Raikas ja maukas: Mozzarella-kasvispizza uudella tapaa

Tämän kasvispizzan salaisuus piilee paahdetuissa kasviksissa ja siinä, että pelkkä pohja käytetään uunissa. Eikä pohjan päälle lisätä juustoraastetta, vaan pizza viimeistellään mozzarellalla. Raikkaampi kuin perinteinen pizza, mikä ei ole lainkaan huono asia.

Tomaattikastike

1 tlk kuorittuja, kokonaisia tomaatteja
suolaa, pippuria oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
tuoretta basilikaa

Kaada kuoritut tomaatit kulhoon, lisää joukkoon suola, pippuri, oliiviöljy ja soseuta tasaiseksi. Lisää joukkoon kuorittu ja halkastu valkosipulin kynsi ja karkeaksi hakattua basilikaa. Sekoita lusikalla, älä vatkaimella. Laita jääkaappiin maustumaan. Poista valkosipulin puolikkaat kastikkeesta ennen käyttöä.

Taikina

2,5 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
4–5 dl durumjauhoa
loraus olliviöljyä

Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää joukkoon suola. Lisää jauhoihin sekoitettu kuivahiiva ja alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää joukkoon loraus öljyä ja jatka alustamista niin kauan, kunnes sinulla on kiinteä taikinapallo. Jätä liinan alle kohoamaan noin tunniksi.

Täytteet:

1/2 kesäkurpitsa
1/2 munakoiso
1/2 paprika
1 pallo mozzarellaa
balsamico-kastiketta
pippuria, oliiviöljyä, basilikaa

DSC03397

Viipaloi puolikas kesäkurpitsa, puolikas munakoiso ja puolikas paprika. Asettele pellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paahda 225-asteisessa uunissa niin kauan, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä. Viipaloi mozzarellapallo.

Tee näin:

Kaulitse kohonnut taikina ja jätä kohoamaan vielä noin vartiksi. Lisää päälle tomaattikastike ja paista 225-asteisessa uunissa noin vartin ajan. Nosta kypsä pohja uunista ja lisää päälle paahdetut kasvikset, viipaloitu mozzarella ja basilikan lehdet. Rouhi päälle pippuria, valuta oliiviöljyä ja balsamico-kastiketta. Ja nauti!

DSC03403

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s