Vihdoin oma asunto: Meidän ihana, ihanampi koti

Voin sanoa, että rakastan meidän uutta kotia. Tai no ei nyt ihan uutta, ollaanhan tässä asuttu jo viime kesästä lähtien, mutta vieläkin joka ikinen päivä kun tulen töistä kotiin, mietin, asutaanko me oikeasti täällä.

Tähän tunteeseen vaikuttaa taatusti ikuisuudelta tuntunut asunnonmetsästys-projekti, joka johti lopulta jo ”mahdollisuuksien asuntojen” katselemiseen. Lukuisten asuntonäyttöjen jälkeen vastaan tuli kuitenkin näyttö, jonka huomasimme aivan viime hetkillä, ja oli todella lähellä, että asunto oli mennä meiltä ohi. Onneksi ei mennyt, sillä nyt saattaisin kirjoittaa tätä remonttitaitoisen unelma-asunnolta Keravan kulmilta.

Näytöstä ei ollut ehtinyt kulua montaakaan tuntia, kun tarjous oli jo laitettu sisään. Nyt asumme helsinkiläisessä 79,5 neliöisessä paritalossa, jossa on piha, iso makuuhuone, kiva keittiö, tilaa ruokapöydälle ja saunassa ikkuna. Vielä omaa kriteeriäni – saarekekeittiötä – en saanut, mutta onneksi minulle luvattiin asentaa keittiöön telkkari, jotta voin katsella salkkareita kokkailun lomassa.

keittiö
Ruokailutilan ikkuna on yksi asunnon parhaista puolista.

Ehdoton lempihuoneeni koko asunnossa on ylä- ja alakerran välillä oleva tasanne, johon pystytimme lukunurkkauksen. Paikka on niin valoisa, ja siitä näkee koko asunnon, pihan ja ehkä vähän naapureidenkin pihoille. Nyt kun olisi vielä joskus aikaa lukea kirjoja, niin se olisi tietysti plussaa.

lukunurkka
Nojatuoli, kirjahylly ja valo – mitä sitä muuta voi toivoa?

Mitään suurempia remontteja asuntoon ei tarvinnut tehdä, mutta kun muuttaa kaksi kertaa edellistä asuntoa isompaan, huonekaluostoksille oli pakko lähteä. Nyt olemme laittaneet asuntoa huone kerrallana. Kaikki lähti liikkeelle kirjahyllystä, joka piti totta kai rakentaa pikkuhiljaa Huuto-netistä ostetuista paloista, mutta vihdoin sain kuin sainkin samppanja-lasini vitriiniin. Ja virtiinissä on vielä valokin!

Keittiöön emme koskeneet yhtä liitutaulumaalattua seinää enempää, mutta pakko mainita, että nyt meillä on yksi hellalevy, joka toimii kaasulla! Ja uusi pastakone. (Viinikellari  jos vielä olisi, niin kaikki olisi täydellistä.)

keittio
”Ihan kuin kotona Italiassa.”

Alakerran ja välitasanteen kautta siirryimme makuuhuoneeseen, jonka yksi seinä sai pintaansa tapetin muutama päivä sitten. Uusi jättisänky saapui kotiimme jo muuttopäivänä, ja jos voisin, viettäisin kaiket päivät siinä nukkuen ja uutta tapettia ihaillen. 

makkari
Tapetointi sujui ihan mallikkaasti ensikertalaisilta.

Ja sitten on vielä työhuone, jota kutsun tällä hetkellä häpeähuoneeksi, sillä sinne on tungettu kaikki huonekalut ja esineet, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa muualta. Onneksi oven saa aina laitettua kiinni…

Täällä siis asustamme. Luvassa myöhemmin lisää kotoilun ihanuudesta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s