Pakastimen tyhjennys: Superhelppo mustikkapiirakka

Pakkaseen on kertynyt viime vuosina runsain mitoin marjoja, etenkin mustikoita. Jogurtin päällä syötyinä marjat eivät hirveän kovaa tahtia kulu, joten nyt niitä alkaa olla pikkuhiljaa aika käyttää muuhunkin ennen seuraavaa satoa.

Tällä kertaa mustikkarasiallinen upposi marjapiirakkaan, joka valmistuu nopeasti ja helposti muun ruoanlaiton ohessa. Itse en omista yhtään täysikokoista piirakkavuokaa, joten tämän piirakkapohjan reseptistä jäi taikinaa sen verran yli, sain leivottua muutamat kaneliässä keksitkin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Mehevä mustikkapiirakka

Pohja:
150 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1/2-1 pakasterasiallista mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa myllystä
perunajauhoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa voimakkaasti. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita joukkoon. Laita hetkeksi jääkaappiin. Tee täyte. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada jäiset mustikat piirakkavuoan pohjalle painellun taikinan päälle ja ripottele pinnalle hieman perunajauhoa. Kaada kermaviiliseos päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s