Nopea ja maukas – taivaallinen pastakastike jättikatkaravuista

Kirjoitin viimeksi tuorepastan tekemisen ihanuudesta, ja nyt ajattelin paljastaa kastikkeen, joka kruunaa tuorepasta-annoksen parhaalla mahdollisella tavalla. Tai ainakin rapu-fanin annoksen parhaalla mahdollisella tavalla.

Varoitus! Tähän kastikkeeseen jää koukkuun.

Pastakastike jättikatkaravuista (kahdelle)

Jättikatkaravun pyrstöjä/tiikerirapuja haluamasi määrä (eli reilusti)
1 sipuli

2 valkosipulin kynttä
kourallinen miniluumutomaatteja (ja tuoretta pinaattia)
kourallinen hienonnettua tilliä
sitruunamehua (noin puolikkaasta sitruunasta)
pippuria ja suolaa
1/2 + 1/2 chili pilkottuna
1 dl smetana/creme fraiche
1 dl ruokakermaa

Kuullota pannulla hetki hienonnettuja sipuleita. Lisää joukkoon puolikas paloiteltu chili, tomaatit ja pinaatti. Kun kasvikset ovat saaneet hieman kypsyä, lisää pannulle smetana ja ruokakerma ja viimeistele tillillä, sitruunamehulla ja mausteilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun paistat ravut. Käytä ravut nopeasti kuumalla pannulla yhdessä chilin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.

pasta_annos

Kasaa lautasellesi pastaa, kastiketta ja rapuja. Ripottele halutessasi pinnalle tilliä, hienonnettua mustapippuria ja parmesaania.