Testissä uusi kaurainnovaatio: Uunibataatit kaurajauhiksesta valmistetulla chili sin carnella

Sain kokeiluun Raision uutta kaurasta valmistettua lihankorviketta, Muru kaurajauhista, joten täytyihän sitä nyt testata! Proteiinipitoinen jauhelihan tapaan käytettävä kaurajauhis muistuttaa ulkonäöltään aivan jauhelihaa, mutta koostuu suomalaisen kauran lisäksi herne- ja perunaproteiinista.

Täytyy myöntää, että olen tähän saakka ollut melko huono niin kutsuttujen lihankorvikkeiden hyödyntäjä. Soijarouhetta en ole esimerkiksi koskaan käyttänyt, sillä olen vierastanut ajatusta maapallon toiselta puolelta rahdatusta tuotteesta. Vaikka markkinoille on viime aikoina tullut paljon kotimaisia kasvisperäisiä tuotteita, kuten mifua ja härkistä, mieluummin syön kasvikset kasviksena ja lihan lihana.

Nyt ajattelin kuitenkin astua epämukavuusalueelle ja valmistaa kaurajauhis-pussin mukana tulleen reseptin mukaan chili sin carnea. Hieman muokkasin reseptiä omaan makuun sopivaksi, mutta kaiken kaikkiaan lopputulos yllätti positiivisesti. Pehmeiden uunibataattien kanssa tarjoiltava chili sin carne oli mausteista ja tuhtia ruokaa, ja olisi taatusti hämännyt vannoutunutta lihansyöjääkin.

Uunibataatit ja chili sin carne kaurajauhiksesta

4 bataattia puolitettuina tai neljään osaan leikattuna
öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
1 paprika ohuina suikaleina
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl kuminaa
1 kanelitanko
1 tl meiramia
1 prk (70g)  tomaattipyrettä
1 tl sokeria
300 g (yrtti)tomaattimurskaa
1 ps (225 g) kaurajauhista
200 g kypsiä kidneypapuja
200 g mustapapuja
2–3 dl kasvislientä

Lisäksi:
ranskankermaa
juustoraastetta
tuoretta korianteria

Paista bataatteja 200 asteessa noin tunnin ajan. Mitä pidempi paistoaika, sitä herkullisempi lopputulos. (Itsellä bataatit olivat uunissa jopa 2,5 tuntia).

Valmista täyte. Kuumenna öljy isossa pannussa ja lisää pannulle sipuli ja paprikat. Paista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää pannulle paprikajauhe, cayennepippuri, kumina, meirami, tomaattipyre ja sokeri. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle tomaattimurska, valutetut pavut, kasviusliemi, kaurajauhis ja kanelitanko. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Tarjoile uunibataattien, ranskankerman, juustoraasteen ja korianterin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s