Miten löytää uusia kavereita: Siihen tarvitaan vain yksi pieni asia…

Noin vuosi sitten kirjoittelin ystävistä ja niiden hankkimisesta aikuisiällä – tai lähinnä siitä, kuinka hemmetin haastavaa uusien tuttavuuksien löytäminen oikein on. Tänä kesänä olen kuitenkin kokenut asian suhteen valaistumisen! Siihen tarvitaan vain lapsi, tai vaihtoehtoisesti tulossa oleva sellainen.

Olen ollut nyt kolme viikkoa kotona, ja näinä viikkoina olen nähnyt enemmän ihmisiä kuin koko viime vuoden – tai varmaan viidenkin vuoden aikana yhteensä. Ensimmäisen lomaviikon aikana puhuin niin paljon, että olin viikonloppuna ihan ”rikki” kaikesta siitä yllättäen iskeneestä sosiaalisuudesta.

Mistä on siis kyse? Puhun tässä nyt sanana niin hirveältä kuulostavasta mammakahvittelusta, joka on yllättänyt itseni täysin – ja ainoastaan positiivisessa mielessä. Omiin kokemuksiini perustuen vauva madaltaa kynnystä jutella tai pyytää tapaamista ihan ventovieraidenkin ihmisten kanssa. Olen tavannut viime viikkoina niin vanhoja koulukavereita, sukulaisia kuin tuntemattomiakin ihmisiä, joihin en todennäköisesti olisi muuten ottanut yhteyttä, mutta kun se vauva.

Uusia juttelukavereita on löytynyt montaa kautta:

1) Ensimmäinen askel sosiaaliseen vallankumoukseeni lähti, kun otin yhteyttä muutamaan Facebook-tuttuun, jonka huomasin saaneen/saavan lapsen lähiaikoina ja ehdotin näkemistä. Kaikki ovat tähän mennessä suostuneet ja mukavaa on ollut.

2) Toinen sosiaalisuuden aste oli Momzie-sovellus, eli siis äitien Tinderi, jossa voit swaipata lähialueen äitejä oikealle tai vasemmalle juuri sinun kriteeriesi mukaan. Julmaa, mutta toimivaa. Ensimmäiset treffit sovittu tälle viikolle.

3) Kolmas tapa äityliystävien saamiseen ovat vauvojen syntymäkuukausien mukaan perustetut Facebook-ryhmät, joiden sisälle syntyy usein pienempiä, juuri omalta asuinalueelta löytyvien äitien ryhmiä. Helppoa ja kätevää.

Aluksi itsekin hieman vierastin ajatusta kliseisistä mammakahvitteluista, mutta yksi niiden ehdottomasti parhaita puolia on se, että aina löytyy puhuttavaa. Vaikka muuten teitä ei yhdistäisi työ tai harrastukset, lapsista ja raskausajasta löytyy aina puhuttavaa. Onko ollut turvotusta? Kauanko aiot olla kotona? Mites se synnytys? Ja toisin kuin muista yhteyksistä tunnettujen kavereiden kanssa, toisten äitien seurassa ei tarvitse pohtia, oletko jo avautunut liikaa vuotavista nänneistä. Ei, et ole. Hän todennäköisesti odottaa, että pääsee kertomaan sinulle lisää omasta närästyksestään.

Jos maailmani on mullistunut jo näinä 34 raskausviikkona, odotan innolla aikaa, jolloin pääsen vauvan kanssa ihmisten ilmoille leikkipuistoihin ja muskareihin.

2 Comments

  1. Onneksi olkoon tulevasta vauvasta! Oon itekkin kirjottanut siitä, kuinka vaikeaa aikuisiällä on löytää tuttuja, kun tuntuu aina olevan jotain kiirettä ja se valmiiksi tehty elämä. Toivottavasti meille ei lapsia haluaville/saaville löytyisi kanssa tämmöinen vaihtoehto, kuin vauvan saaville 😀
    Ihanaa kesää!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s