RV 38 kuulumisia: H-hetki lähestyy!

Raskausviikko 38 käynnistyy näillä näppäimillä, eli toisin sanoen lapsi voi lähteä syntymään minä hetkenä hyvänsä. Ensin ajattelin kirjoittaa, että elämämme saattaa muuttua minä hetkenä hyvänsä, mutta se olisi vale, koska onhan se jo muuttunut – ja vaikka kuinka paljon! Jos nyt oikein ajatellaan, en ole ollut täysin yksin reiluun kahdeksaan kuukauteen, vaan koko ajan mukanani on kulkenut pieni ihmisen alku. Myös puheenaiheet ovat kotona muuttuneet huomattavasti. Eräänä päivänä taas jostain ”OT”:n liittyvästä asiasta puhuttaessa mietin, mistä ihmeestä me oikein puhuimme ennen tähän projektiin ryhtymistä?! (todennäköisesti temppareista tai muusta yhtä tärkeästä) Niin se elämä muuttuu – mutta kaikki vaan positiivisessa mielessä.

Nyt kun homma alkaa olla loppusuoralla, tunnelmat ovat melko ristiriitaiset. Puolestani lapsi voisi tulla tähän maailmaan vaikka heti, mutta samalla tiedostan, että tulen niin kaipaamaan tämän vilpertin möyrymistä ja potkuja (vaikka ehkä juuri nyt ei siltä tunnukaan). Tunnetta, että hän on turvassa lähelläni, eikä maailmassa, jossa sadat, vielä tuntemattomat, vaarat uhkaavat nurkan takana. Toisaalta kaipaan aivan älyttömästi sitä, että voisin taas pukea päälleni vanhoja vaatteitani, käydä juoksemassa tai pyöräillä ilman, että sisuskalut tuntuvat menevän lyttyyn. Haluaisin myös koota tiipii-leikkimaton, katsoa aamuisin muumeja ja käydä vaunulenkeillä.

img_3678.jpg

Nyt kun lapsi on saavuttanut täysiaikaisuuden, olenko tehnyt synnytyssuunnitelman? En. Olenko pakannut sairaalakassin? En. Onko lastenhuone täysin valmis pienokaista varten? Ei. En ole myöskään suursiivonnut kaikkia kaappeja ja askarrellut valmiiksi ristiäiskutsuja. Nämä ei-vastaukset siksi että uskon, että kaikkeen ei voi valmistautua täydellisesti. Sen sijaan olen maalannut lastenhuoneen seinän ja saanut valmiiksi mission impossible -projektini, eli vaunulelun. Olen myös katsonut aika monta Greyn Anatomia -jaksoa, leiponut paljon leipää, pakastanut mansikoita ja ollut yksin kotona hiljaisuudessa.

DSC04340

DSC04336

Tähän saakka viikot ovat vilahtaneet ohi silmissä. Nähtäväksi jää, kuinka nopeasti seuraavat odottelun viikot sitten oikein menevätkään. Vielä on to do -listalla pari palapeliä, taulun maalausta ja saaristolaisleivän leipomista, jos hänellä ei tunnu olevan kiirettä tähän maailmaan.

Oireita: Harjoitussupistuksia, kevytunisuutta, jatkuva pissahätä, vauva liikkuu niin että välillä sattuu, ruokahalun vähentyminen, närästys

Painoa: + 9 kg

Parasta tänään: salitreeni, pasta edellispäivän grillikanasta, herääminen ennen seitsemää -> mahdollisuus päiväuniin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s