Inkiväärillä maustettua porsaan uunilihaa ja paistettua riisiä

Ensin valitaan ruokalaji, sitten etsitään siihen sopiva viini. Tässä järjestyksessä se yleensä menee, mutta ei tällä kertaa. Vuosi sitten elokuussa vierailimme Ranskan Eguisheimissa ja Wolfbergerin viinitilalla. Tältä reissulta mukaan tarttui pullo Alsace Grand Gru Rangenia vuosimallia 2013, joka on odottanut reilun vuoden avaamistaan. Koska aina on syytä juhlaan, päätimme avata pullon Ninnin 4 viikkoa kestäneen elämän kunniaksi.

Tällä kertaa ensin oli siis viini, jonka ympärille päätimme lähteä rakentamaan ruokalajia. Hyvä makupari löytyikin pian Henri Alénin Vuoden keittokirja -opuksesta, sillä viinin kanssa suositeltiin nauttimaan possua. Viini kanssa päädyimmekin valmistamaan inkiväärillä ja korianterilla maustettu porsaan uuniliha, jonka kylkeen valmistui porsaan haudutusliemellä maustettua riisiä. Paistetun riisin viimeistelin ohjeen vastaisesti tuoreella korianterisilpulla.

Lopputulos oli varsin mainio ja ruokalaji valmistui vaivatta uunissa. Aikaa jäi siis myös alkuruoan valmistukseen ja lapsenhoidollisten velvoitteiden suorittamiseen. Ja kyllä, myös viini oli erinomaista!

Inkiväärillä ja korianterilla maustettu porsaan uuniliha

2 porkkanaa
3 sipulia
1 valkosipuli
800 g porsaan uunilihaa
5 dl vettä
2 laakerinlehteä

Mausteliemi:
1 dl teriyakikastiketta
1/2 dl vettä
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
2 tl punaista chiliä hienonnettuna
2 tl inkivääriä raastettuna

Sekoita mausteliemen ainekset keskenään. Kuori ja paloittele porkkana ja sipulit. Halkaise kokonainen valkosipuli. Laita porsaanliha syvään uunin kestävään astiaan ja lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja valkosipuli. Lisää myös vesi ja laakerinlehdet. Nosta liha uuniin ja paista 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista lihaa vielä 1,5 tuntia. Sivele lihaa muutamaan otteeseen kypsennyksen aikana.

Paistettu riisi

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl savupaprikajauhetta
2 dl riisiä
1 dl porsaan haudutuslientä
hienonnettua korianteria, suolaa ja pippuria

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää paprikajauhe ja kypsä riisi. Siivilöi mukaan porsaan haudutuslientä. Paista riisiä viisi minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla korianterilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s