Korvike – pahinta mitä voit lapsellesi tehdä?

Paitoja nostellaan ylös ja liivien hakasia availlaan. Yhtäkkiä puheensorinan keskeltä kuuluu naps ja koko huone – lähes koko maailma – pidättää hengitystään. Läsnäolijat tuijottavat järkyttynyt ilme kasvoillaan, kun maitoa kaadetaan pahvisesta purkista muoviseen pulloon. Tilanteesta seuraa hiljainen hetki, kysymyksiä ja selittelyä. Ahdistusta ja noloutta.

Samalla kun alan syöttää lastani pullosta, tiedostan tekeväni tulevaisuudessa kaikkeni, ettei minun tarvitsisi ruokkia lastani julkisella paikalla. En halua enää joutua kuulemaan asiasta yhtään kommenttia tai joutua vihaisten katseiden kohteeksi. (Jos olet joskus jotunut kohtaamaan tuoreiden äitien vihan, tiedät, että sitä kannattaa välttää parhaansa mukaan :P).

Imetysmyönteinen ilmapiiri julkisilla paikoilla imettävine äiteineen ja imetysviikkoineen on totta kai hieno asia, mutta samaan aikaan korvikkeesta on mielestäni tehty tarpeettoman kielletty asia. ”Einesruokaa”, jonka käyttämisestä äitien tulisi tuntea syyllisyyttä ja tulisi vältellä kuin ruttoa.

Ninnin ensimmäisiä ruokailuhetkiä kotona.

Kyllä, lapseni syö tätä einesruokaa, on syönyt synnytyslaitokselta lähtien. Tiedostan, että olisin voinut yrittää imettämistä kauemmin, mutta tässä asiassa luovuttaminen on päätös, jonka olen tehnyt – ja muiden tulisi hyväksyä se. Tärkeintä on kuitenkin se, että lapsi kasvaa ja saa rakkautta, eikö vain?

Jos imetät lastasi, ihan mahtava juttu, mutta se ei anna oikeutta olla ilkeä niitä äitejä kohtaan, jotka eivät sitä tee. He ovat varmasti lapsilleen ihan yhtä hyviä äitejä kuin sinäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s